Učitavanje... ...
Izleti u Egiptu

Lokalna turistička agencija Cairo Express (CET) učinit će vaš odmor zanimljivim i nezaboravnim. Svoj užitak u hotelu možete obogatiti sudjelovanjem na nekom od zanimljivih izleta i bolje upoznati zemlju i ljude svoje destinacije za odmor. S dugogodišnjim iskustvom, Cairo Express Travel (CET) jedan je od vodećih turoperatora u Egiptu. Izleti se lako mogu rezervirati s vašim predstavnikom na destinaciji za odmor. No, kako biste svoj odmor mogli isplanirati kod kuće, predstavljamo vam neka od najpopularnijih putovanja (organizator na mjestu odmora zadržava pravo izmjene). Imajte na umu da se izleti moraju rezervirati u lokalnoj agenciji.

Mogučnosti izleta u HURGADI
HURGADA
shopping tura, ogled marine i mošeje.
Cijena cca. *9€.
 
MINI EGYPT PARK
urlajući minijaturni Egipat čeka vas da istražite.
Cijena cca. *25€
 
BROD SA STAKLENIM DNOM
 uhvatite dah i divite se raznolikom podvodnom
životu kroz stakleno dno broda.
Cijena cca. *19€. .
SNORKELING + OTOK
 divite se šarolikom podmorju među valovima
Crvenog mora i zabavite se na otoku Orange.
Cijena cca. *44€.
 
SEA TRIP
 ronjenje i snorkeling u čaroliji Crvenog mora.
Cijena cca. *29€.
 
JEEP SAFARI
avanturistička tura džipom u pustinji.
Ručak i bezalkoholna pića uključeni.
Cijena cca. *29€.
EGIPATSKI HAMAM
vrijeme je da se opustite u egipatskom
hamamu uz masažu cijelog tijela.
Cijena cca. *39€.
 
QUAD SAFARI + BEDUINSKO SELO
adrenalinska vožnja quadi-ima kroz pustinju,
i beduinsko selo uz mogućnost jahanja deva.
Cijena cca. *29€.
 
MEGA SAFARI
avanturističko putovanje džipom, quadom i devom
kroz pustinju. Uključen ručak i bezalkoholna pića.
Cijena cca. *44€.
JAHANJE KONJA/DEVE 1h
osjeti vjetar u kosi i hodaj na konju ili devi po
pješčanim dinama.
Cijena cca. *25€.
 
KAIRO 1 DAN
proučavajte egipatsku povijest, divite se
piramidama i doživite stari muzej. Uključen ručak.
Cijena cca. *89€.
 
LUXOR 1 DAN
Hram Karnak, Dolina kraljeva i Kolos iz Memne
čekaju vaš posjet. Uključen ručak.
Cijena cca. *79€.

 

    MOGUČNOSTI IZLETA U SHARM EL SHEIKHU   

 

CITY SHOPPING TOUR

• Obilazak grada uključuje panoramski obilazak Sharma, obilazak pravoslavne koptske crkve “Rajska katedrala”, Mustafine velike džamije u dijelu grada koji se zove Hai el Noor. Potom obilazak Stare tržnice i slobodno vrijeme za razgledanje i kupovinu, obilazak džamije. Razgled grada uključuje i organiziranu kupovinu u trgovini prirodnih eteričnih ulja koja je najbolji i najpoznatiji proizvođač takvih proizvoda s fiksnim cijenama. Obilazak uključuje i suvenirnicu. Putovanje traje oko 4 sata poslijepodne. CIJENA IZLETA Odrasli 15eur, djeca 10eur

OTOK TIRAN

• Mjesto koje ronioci posjećuju uvijek iznova. Posjetitelji će imati priliku doživjeti iznimno bogat podvodni svijet Crvenog mora, raznolikost boja, fantastične koraljne grebene najbogatijeg ekosustava na svijetu. Polazak oko 8 sati, dolazak u marinu i ukrcaj, krstarenje i ronjenje. Ručak i bezalkoholna pića na brodu. U cijenu je uključena ronilačka oprema. Povratak u Sharm oko 16 sati. CIJENA IZLETA: odrasli 41 euro, djeca 27 eura. Uključeno uvodno ronjenje do 10 metara, odrasli 56eur, djeca 42eur. Napomena: Cijena NE uključuje naknadu za Nacionalni park od 5 USD. Naknadu ćete platiti na dan putovanja.

RAS MOHAMED I ČAROBNI OTOK

• Rezervat ima površinu od 97 km2, prepun zaštićenih koraljnih grebena, rijetkih ekosustava, obalnih dina i stabala mangrova. Dvije najveće podvodne atrakcije ovog nacionalnog parka su grebeni Shark i Yolanda. Na Ras Mohammedu postoji više od 1000 vrsta riba i 170 vrsta koralja, koji se mogu naći samo ovdje. Ukratko, krajolik neobične prirode, gdje možete roniti, plivati ​​i definitivno uživati. Ras Mohammed se nalazi 17 km južno od Sharm el Sheikha. Polazak iz hotela oko 8 sati, dolazak u marinu i ukrcaj na brod, krstarenje brodom, 2 postaje za snorkeling i ronjenje, zaustavljanje na Bijelom otoku. Ručak se priprema na brodu, a na jahti imate neograničeno korištenje sokova, kave i čaja. Povratak u Sharm je oko 16 sati. CIJENA IZLETA: odrasli 41eur, djeca 27eur. Uključeno uvodno ronjenje do 10 metara, odrasli 56eur, djeca 42eur. Napomena: cijena NE uključuje naknadu za parkiranje u iznosu od 5 USD, koju plaćate na dan putovanja.

RAS MOHAMED AUTOBUSOM

• Izlet u najveći egipatski nacionalni park koji privlači turiste iz cijelog svijeta. Polazak iz hotela oko 8 sati ujutro. Zaustavite se pred veličanstvenim vratima zemlje Ras Mohammeda, vratima Allahovim. Zaustavljanje na čarobnom jezeru I kanalu, punom mangrova. Plivanje i ronjenje. Napomena: oprema za ronjenje nije uključena u cijenu. Zaustavite se na panorami odakle možete vidjeti Sueski i Aqaba kanal, Saudijska Arabija. Zaustavite se na pukotini od potresa. Ručak i polazak natrag u hotel. CIJENA IZLETA odrasli 39eur, djeca 36eur. Napomena: cijena NE uključuje naknadu za Nacionalni park od 5$ koju ćete platiti na dan izleta.

LIBERTY VIP KATAMARAN

• Istražite zadivljujuće grebene i morski život Crvenog mora na najvećem katamaranu u gradu. Luksuzna jahta Liberty ima 4 palube, od kojih je jedna podmornica s kojom ćemo istraživati ​​pola sata. Nakon toga slijede dva zaustavljanja na različitim lokacijama za ronjenje i ronjenje. Katamaran nudi ukusan ručak s plodovima mora i bar s toplim i hladnim napitcima tijekom cijelog dana. Zaronite u vodu tijekom zaustavljanja tobogana. Dodajte tome najbolja mjesta za ronjenje i izvrsnu uslugu. Fantastičan dan za obitelj, prijatelje i parove! CIJENA IZLETA: odrasli 75eur, djeca 40eur. Uz uvodno ronjenje odrasli 90eur, djeca 55eur. Napomena: cijena NE uključuje naknadu za Nacionalni park od 5$ koju ćete platiti na dan izleta.

PODMORNICA

• Podmornica tone sat i pol do 1,5 m duboko u Crveno more. Prava prilika da doživite fantastični podvodni svijet, veličanstvene koraljne grebene i šarene ribe u uvalama Sharm el Maya i Ras Om el Sid. CIJENA IZLETA odrasli 40eur, djeca 20eur. Napomena: cijena NE uključuje naknadu za nacionalni park od 1$ koju ćete platiti na dan putovanja.

AQUAPARK PICK ALBATROS

• Zabava u najvećem i najpopularnijem vodenom parku za djecu i odrasle. Nudi 55 tobogana za djecu i 4 za odrasle. Mogućnost korištenja 64 tobogana također u Aquabl strani hotela. Polazak oko 9 sati, povratak oko 17 sati. CIJENA IZLETA: odrasli 36eur, djeca 18eur ILI s uključenim ručkom i pićem odrasli 45eur, djeca 23eur.

SHOW I PLIVANJE S DUPINIMA

• SHOW: Predstava dupina u bazenu, u trajanju od sat i pol, odlična zabava za djecu i odrasle. Polazak je oko 14 sati s recepcije vašeg hotela. CIJENA IZLETA odrasli 20eur, djeca 15eur PLIVANJE S DUPINIMA: Plivajte s ovim prekrasnim dupinima u bazenu, 15 ili 30 minuta. CIJENA PLIVANJA 15min 65eur, 30 minuta 90eur. CIJENA PREDSTAVE: odrasli 20eur, djeca 15eur

DUNES AND WAVES

• uživajte u mješavini pustinjske i morske zabave. izlet počinje safarijem na četiri kotača kroz pustinju, jahanjem deva i surfanjem na pijesku. Zatim ćemo se odvesti do popularne pješčane plaže, gdje ćete pojesti grickalicu i bezalkoholno piće te uživati ​​u vodenim sportovima: vožnji bananom, tubom i čamcem sa staklenim dnom te slobodno vrijeme za ronjenje ili kupanje s pješčane plaže. CIJENA IZLETA 54eur

DAHAB 5 V 1

• Polazak iz Sharma oko 7 sati ujutro, vožnja 100 km - do malog primorskog mjesta Dahab, prva stanica jahanje deva na plaži i vrijeme za ronjenje u Tri bazena, lokacija pored poznate PLAVE RUPE. Napomena: oprema za ronjenje nije uključena u cijenu, doplata na licu mjesta. Slijedi ručak uključen u cijenu, piće uz ručak uz doplatu. Vožnja do centra grada Dahaba, vrijeme za shopping i odlazak do poznatog kanjona prekrasnih boja i strukture. povratak u Sharm oko 16 sati. CIJENA IZLETA:

QUAD SAFARI

• Vožnja motociklom na 4 kotača Sinajskom pustinjom prije zalaska sunca, odmor pod beduinskim šatorima, beduinski čaj i mogućnost jahanja deve uz doplatu. Polazak oko 16 sati, povratak oko 19 sati. Vožnja traje oko 2 sata. CIJENA IZLETA 20eur, dvije osobe na jednom quad-u 35eur. Mogućnost rezerviranja privatnog putovanja, a ne grupnog putovanja. Cijena po osobi 30 eura. Dvije osobe na jednom quad-u 45eur.

EXTRA SAFARI

• Vožnja quad biciklom kroz Sinajsku pustinju. Pauza za fotografiranje. Jahanje deva na zalasku sunca. Posjet beduinskom selu, nakon čega slijedi tradicionalna predstava i večera (riža, salata, povrće, voće, piletina s roštilja, tahini, šiš kebab, domaći kruh). Noćna vožnja quad biciklima 10 minuta i povratak u hotel. CIJENA IZLETA 42eur, dvije osobe na jednom quad 75eur.

PETRA, JORDAN autobusom i trajektom

• Petra u Jordanu pravo je blago antičkog svijeta, drevni grad nabetejske civilizacije, duboko skriven iza gotovo neprozirne planinske barijere. Ružičasti grad Petra, uklesan u kamenu, pun tajanstvenog šarma, osmišljen je da zasjeni svakoga tko u njega uđe. Danas je Petra jedno od 7 novih svjetskih čuda koje fascinira posjetitelje iz cijelog svijeta. Polazak iz Sharm el Sheikha oko 2 sata ujutro, putovanje kroz Sinajsku pustinju 3 sata do Tabe. Ukrcaj na brod, plovidba kroz zaljev Aqaba i iskrcaj u luci Aqaba. Krstarenje traje oko 30 minuta, nastavlja se autobusom koji traje 2 sata do Petre. Pristup gradu je 1 km dug kanjon El Siq. Nakon šetnje kanjonom dolazimo do visoravni kojom dominira najpoznatiji spomenik Petrina Zakladnica (El Khazneh), nakon čega slijedi obilazak riznice. Stari grad se nalazi u kanjonu Arapa, visokom od 900 do 1200 m, au njemu se nalaze veličanstvene građevine antičkog grada. Osim u riznici, uživat ćete i u drugim Petrovim spomenicima, kao što su grobnica Obelisk, amfiteatar, kraljevske grobnice, Herkulov kip, mauzolej Sexta Florentina, razne palače, fontane, vrata. Razgled Petre s organiziranim vodičem je do rimskog amfiteatra. Nakon razgleda slijedi ručak u Petri u restoranu, transfer do Aqabe u 16.30 sati. Povratak u Sharm el Sheikh je oko 23 sata. Prilikom prijave na izlet ponesite putovnicu kako bi se prva stranica mogla kopirati i predati jordanskom konzulatu za grupnu vizu. CIJENA IZLETA: odrasli 249eur, djeca 239eur.

KAIRO AVIONOM ILI AUTOBUSOM

• Polazak u ranim jutarnjim satima iz hotela, transfer do zračne luke u Sharm el-Sheikhu. Let do Kaira traje 45 minuta. Po dolasku panoramski razgled Kaira autobusom. Posjet Nacionalnom arheološkom muzeju (posjet eksponatima Starog, Srednjeg i Novog kraljevstva i Tutankamonovom neprocjenjivom blagu). U nastavku programa odmor i ručak (piće nije uključeno), zatim posjet dijelu Gize gdje su "vječne" piramide, Keops, Kefren i Mikerin, zatim obilazak najpoznatijeg kipa na svijetu, Velika Sfinga. Kratka pauza u tradicionalnoj parfumeriji u kojoj se proizvode eterična ulja i parfemi. Povratak u Sharm el Sheikh u večernjim satima. let je u 6.00, povratak iz Kaira u 19.30 sati. CIJENA IZLETA: ZRAKOM 245eur, AUTOBUSOM 113eur. Dijete do 12 godina avionom 235eur, autobusom 70eur. Putovanje autobusom je istog sadržaja, samo što je polazak oko 12 sati navečer, a povratak sutradan u kasnim večernjim satima. VAŽNA NAPOMENA: AKO JE PLANIRAN PUT U KAIRO, OBAVEZNO JE O DOLASKU OBAVIJESTITI VODIČA I PLAĆATI VIZU.

SAMOSTAN SVETE KATARINE I RUČAK U DAHAB

• Najstariji kršćanski samostan na svijetu, osnovan početkom 4. stoljeća nove ere u podnožju planine Mojsije, planine na čijem je vrhu, prema predaji, Mojsije primio 10 Božjih zapovijedi. Stoljećima je samostan zbog svoje izoliranosti bio oaza mira, s aurom otajstva i svetosti koja ga je uvijek okruživala. Vjeruje se da je samostan osnovan na mjestu Gorućeg grma, gdje se Bog osobno obratio Mojsiju. Polazak iz Sharm el Sheikha u jutarnjim satima. Vožnja autobusom kroz Sinajsku pustinju do samostana, oko 200 km sjeverno. Posjet uključuje crkvu Svete Katarine, galeriju s jednom od najstarijih ikona Isusa Krista, staru Bibliju i svete rukopise te mnoge druge neprocjenjive eksponate, obilazak Gorućeg grma i Mojsijevog izvora. Nakon obilaska samostana vožnja do primorskog grada Dahaba gdje će biti organiziran ručak (piće nije uključeno). Povratak u Sharm el Sheikh oko 16 sati. Napomena: Ulaz u galeriju i muzej iznosi 2$, što je također prilog samostanu. CIJENA IZLETA: odrasli 48 eura, djeca 30 eura.

MOŽESOVA PLANINA I MANASTIR SVETE KATARINE

• Hodočašće na Mojsijevu goru, na čijem je vrhu (2285 m nadmorske visine) prorok Mojsije primio od Boga 10 zapovijedi. Polazak autobusom iz Sharm el-Sheikha oko 20 sati, vožnja kroz Sinajsku pustinju do početka uspona na nadmorskoj visini od 1500 m, kod samostana Svete Katarine. Uspon na vrh Mojsijeve planine traje oko 3 sata. Sam vrh je pravo mjesto za opuštanje i uživanje u prekrasnom izlasku sunca i panoramskom pogledu na planine Sinaj i zaljev Aqaba. Spuštanjem beduinskom stazom kroz 750 stepenica koje su godinama klesali redovnici, dolazak do samostana Svete Katarine. Nakon kraćeg odmora obilazak samostana. Povratak u Sharm el Sheikh oko 12 sati. Zbog nižih temperatura i vjetra na vrhu planine preporuča se udobna obuća (tenisice) i višeslojna odjeća. CIJENA IZLETA: odrasli 52eur, djeca 34eur

LUXOR SA ZRAKOPLOVOM

• Polazak u ranim jutarnjim satima iz hotela, transfer do zračne luke u Sharm el-Sheikhu. Let do Luksora 45 minuta. Po dolasku panoramski obilazak autobusom. Zatim obilazak hrama Karnak posvećenog bogu Amonu. Ovaj veličanstveni hram izgrađen je prije oko 4000 godina i nevjerojatno je zamisliti da je cijeli hram izgrađen ručno, bez korištenja čak ni osnovnih tehnika gradnje. Program se nastavlja odmorom i ručkom (piće nije uključeno), nakon čega slijedi obilazak Doline kraljeva, na zapadnoj obali Nila, gdje se nalazi velika kraljevska nekropola u srcu Tebanskih planina i gdje su faraoni i pokopane su njihove obitelji iz Novog kraljevstva starog Egipta. .br.) do početka vladavine Ramzesa I. Posjet Tutankamonovoj grobnici, gdje su pronašli mnogo predmeta neprocjenjive vrijednosti – oko 3500 predmeta. Nakon toga slijedi obilazak hrama kraljice Hatchepsut, građevine uklesane u stijenu, pogrebnog hrama prve kraljice drevne zemlje. Kratki predah na tradicionalnom bazaru suvenira. Posljednji objekt posjete bit će Memnonovi kolosi – kip faraona Amenhotepa III, kojeg su stari Grci zvali Memnon. Ti su kolosi čuvali ulaz u drevni hram, koji je nažalost uništen prije naše ere. Povratak u Sharm el Sheikh u večernjim satima. Let je u 6.00, povratak iz Luksora u 19.00 sati. CIJENA IZLETA 245eur plus VIZA, djeca 235eur plus VIZA

 

Djeca 0-4 godine ne plaćaju putovanja osim Kaira avionom, Luksora avionom, izleta u Petru i kupanje s dupinima, dinama i valovima.

Djeca 5-11 godina. Imaju popust osim na izlete: plivanje s dupinima, Dine i valovi.

Za morske izlete oprema za ronjenje je uključena u cijenu, osim za izlete Dahab, Ras Mohamed autobusom. Na izlete ponesite hotelski ručnik za plažu.

Za sve izlete vrijeme polaska je navedeno pri rezervaciji izleta.

Za izlete u samostan Svete Katarine pripremite odjeću koja će vam prekriti ramena i koljena.

Za povijesne izlete naručite doručak i kasnu večeru na recepciji hotela (samo za izlete u Kairo, Luxor, samostan sv. Katarine, planinu Mojsijevu i Jordan)

 

Izleti se mogu rezervirati u predvorju vašeg hotela. Cijene su po osobi i informativne su. Imajte na umu da neke atrakcije zahtijevaju nadoplatu za administratore prilikom snimanja fotografija ili videa. Napominjemo da je u svrhu zaštite kulturnog blaga zbog mogućeg oštećenja pri korištenju baterijskih svjetiljki zabranjeno fotografiranje ili snimanje spomenika i kulturnih dobara koji su pod spomeničkom zaštitom. ETI ne nudi niti pruža izlete na mjestu godišnjeg odmora. Izleti se mogu rezervirati isključivo na mjestu odmora, kod djelatnika lokalne agencije CET koja organizira i prodaje ponuđene izlete. Izleti se provode na njemačkom, engleskom ili slovenskom jeziku.