Učitavanje... ...
Sharm el Sheikh
Sharm El Sheikh: "Biser Crvenog mora"

Na južnom kraju Sinajskog poluotoka, između Crvenog mora i zaljeva Aqaba, nalazi se ekskluzivno ljetovalište Sharm El Sheikh. Ovo ljetovalište je idealno polazište za izlete ili ronjenje. Sharm el Sheikh je poznat po koraljnim grebenima koji se smatraju jednima od najljepših i najraznovrsnijih na svijetu. Više od 100 različitih vrsta koralja i jedinstvena raznolikost ribljh vrsta karakteriziraju široki pojas grebena. U kombinaciji s pogledom na planinsko zaleđe, Sharm El Sheik stvara prekrasnu atmosferu za odmor.
•    Najbolje vrijeme sa 365 sunčanih dana u godini
•    Zaronite ispod površine u poznatom nacionalnom parku Ras Mohammed
•    Uživajte u noćnom životu u brojnim restoranima i diskotekama
Rezervirajte svoj odmor iz snova u Sharm El Sheikhu sada!

Sharm El Sheikh – Pregled
Uživajte u opuštajućem odmoru na suncu u Sharm El Sheikhu.
Egipat je idealno odredište za ljubitelje sunca, a Sharm El Sheikh kao stvoren za opuštanje na suncu i osvježavanje kupanjem. Gosti u udobnim odmaralištima obično uživaju u all-inclusive obrocima i mogu se opustiti uz prostrane komplekse bazena koje nude hoteli. Najbolji mjeseci za ugodan odmor s toplim temperaturama su travanj, svibanj i listopad. Tada se termometar oko podneva zaustavlja na ugodnih 30 Celzijevih stupnjeva, dok navečer zahladi na ugodnih 20 stupnjeva.

Otkrijte podvodni svijet Crvenog mora
Nije samo poznati nacionalni park Ras Mohammed ono što vas poziva na ronjenje. Postoji više od trideset različitih lokacija za ronjenje u Sharm El Sheikhu i njegovoj okolici. Bilo tijekom ronjenja s disalicom ili tijekom ronjenja s kisikom do poznatih koraljnih grebena u okolici - postoji nešto za svačiji ukus. Mnogi ronilački centri imaju svoje urede izravno u hotelima i nude besplatne uvodne zarone. Čamci su veliki, udobni i posebno opremljeni za ronjenje. Ručak i piće su uglavnom osigurani na brodu.

Posjetite samostan sv. Katarine u podnožju Mojsijeve gore
Samostan u podnožju Mojsijeve gore smatra se jednim od najstarijih kršćanskih samostana na svijetu, a zbog svog posebnog položaja nikada kroz povijest nije bio razaran. Ovaj samostan je odredište hodočasnicima iz cijeloga svijeta. Danas je samostan sv. Katarine grčko-pravoslavni, ali u njemu su se ispreplele i židovska, kršćanska i muslimanska kultura. Samostan se nalazi na mjestu gdje se Bog ukazao Mojsiju u obliku gorućeg grma. Stara ulazna vrata vode izravno u baziliku samostana, koja je ukrašena neprocjenjivim ikonama iz prošlih stoljeća. U samostanu se nalaze i relikvije svete Katarine.

Krenite na izlet u Nacionalni park Ras Mohammed
Među najdojmljivijim iskustvima na Sinajskom poluotoku je posjet nacionalnom parku Ras Mohammed, koji se nalazi na svega 20-ak kilometara od Sharm El Sheikha. Park od 400 kvadratnih kilometara osnovan je 1983. kao ''Ras Mohammed Marine Protected Area''  i proširen šest godina kasnije. Egipatska vlada radi na zaštiti ekosustava ove jedinstvene prirode.

Sharm El Sheikhu karakterizira topla, ali vlažna klima. Relativna vlažnost zraka je iznad 50%. Vjetrovi koji neprestano pušu s Crvenog mora karakteriziraju najjužniju točku Sinajskog poluotoka. Zbog svoje blage klime, Sinaj se preporučuje za putovanja tijekom cijele godine.

Ponude za odmor u Sharm El Sheikhu: