Učitavanje... ...
Krstarenje Nilom
Krstarenje Nilom s odmorom na Crvenom moru

Iskoristite naše ekskluzivne ponude i rezervirajte vrhunsko krstarenje Nilom sada!
Na Nilu se na iznimno živopisan način isprepliću prošlost i sadašnjost. Nil je tisućama godina imao dubok utjecaj na bogatu kulturu i povijest Egipta. Istražite ovu jedinstvenu vezu između prošlosti i sadašnjosti na krstarenju Nilom. Otkrijte bogatu egipatsku kulturnu baštinu i uživajte u trenucima opuštanja u jednom od hotela RED SEA uz Crveno more.

KOMBINACIJA 1 TJEDNA KRSTARENJA NILOM I 1 TJEDNA ODMORA
ETI-Nil kombinacije uvijek su savršeno organizirana mješavina kulture, iskustva i opuštanja.

Otkrijte i doživite Egipat

DOLAZAK I SMJEŠTAJ
Prvu noć ćete provesti u odabranom hotelu kako biste se u miru aklimatizirali nakon leta i dolaska. Tako ćete opušteno započeti svoje putovanje kroz povjest Egipta. Sljedeće jutro, klimatizirani autobus odvest će vas izravno iz vašeg hotela do broda u Luxoru, gdje će započeti vaše uzbudljivo i nezaboravno putovanje.

DOLAZAK: Prijevoz i noćenje u odabranom hotelu RED SEA uz Crveno more.
PONEDJELJAK: Autobusni prijevoz do Luxora, ukrcaj na brod i poslijepodnevni *obilazak hramova Luxor i Karnak.
UTORAK: *Posjeta doline kraljeva (Tutankhamunova grobnica se dodatno naplaćuje) i *hrama kraljice Hatshepsut. Fakultativno let balonom iznad Luksora.
SRIJEDA: Jutarnje krstarenje Nilom i slobodno vrijeme na brodu. Kasno poslijepodne *obilazak hrama Sobek u Kom Ombu.
ČETVRTAK: *Posjeta hrama Philae, nedovršenog obeliska i Asuanske brane. U večernjim satima mogućnost fakultativnog izleta zvučno-svjetlosne predstave u hramu Philae.
PETAK: Mogućnost fakultativnog izleta u Abu Simbel. Poslijepodne *obilazak Botaničkog vrta na otoku Kitchener i mogućnost fakultativnog izleta u Nubijsko selo.
SUBOTA: Krstarenje Nilom prema Luxoru, slobodno vrijeme i opuštanje na brodu.
NEDJELJA: Dolazak u Luxor. U večernjim satima mogućnost fakultativnog izleta zvučno-svjetlosne predstave u hramu Karnak.
PONEDJELJAK: Fakultativno let balonom iznad Luxora, fakultativno odlazak u Kairo avionom. Povratak u rezervirani hotel u Hurghadi.
DO POLASKA: Opuštanje i odmor uz Crveno more.

*Cijena paketa izleta uz prijavu iznosi 225 € za odraslu osobu i 115 € za dijete (pri plaćanju paketa izleta na destinaciji cijena je 289 € za odraslu osobu i 145 € za dijete): Luksor, Istočna Teba - hram Karnak, hram Luksor // Luksor, zapadna Teba - Dolina kraljeva, hram Hatšepsut, Memnonovi kolosi // Kom Ombo - hram Sobek // Asuan - visoka brana, jezero Nasser, nedovršeni obelisk, hram Philae, botanički vrtovi na otoku Kitchener.

Vođeni obilasci se vode na njemačkom jeziku. Minimalan broj sudionika za vođenje na engleskom jeziku je 6 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih, radi se preračun i naplaćuje eventualna doplata.

1 | Dolazak u Luksor

Vaše krstarenje Nilom započinje u Luxoru, jednoj od sjajnih metropola drevnog Bliskog istoka. Luxor (al-Uqsur, utvrda) je grad u Egiptu s oko 490.000 stanovnika. Biser uz Nil, dom bogate egipatske povijesti. Smješten u 5 km širokom širokom zelenom pojasu kojeg na obema obalama tvori Nil. Prevladavajuću pustinjsku klimu karakterizira vrlo niska vlažnost i gotovo bez oborina. Prosječna godišnja temperatura je 24,3 °C.

Nakon ukrcaja i ručka na brodu, vidjet ćete jednu od najvećih svetih građevina na svijetu, hramski kompleks Karnak nalik na labirint sa svojim impresivnim kolonadama. Karnak je jedna od najvećih i najlješih vjerskih građevina u Egiptu i uključuje mnoge hramove, vrtove i spomenike. Glavni hram, posvećen bogu Amonu, jedna je od najvećih svetih građevina na svijetu. Najstariji, još uvijek vidljivi, ostaci gradnje potječu iz 12. dinastije, prije oko 4000 godina. Znamenite atrakcije uključuju Aveniju sfinge, koja povezuje Karnak i Luksorski hram, Veliku dvoranu stupova i kapelu Hathor. Dan završavate posjetom prekrasnom luksorskom hramu koji je posvećen bogu Amonu i dio je većeg kompleksa zajedno s Karnakom.

2 | Luksor - zapadna Teba

Nakon doručka, slijedi vožnja brodom preko Nila do velikoggrada mrtvih na zapadnoj obali Nila, poznatog kao Zapadna Teba. Tamo možete vidjeti impresivnu Dolinu kraljeva, jedinstvene i djelomice dobro očuvane zidne slike u kamenim grobnicama koje lijepo oslikavaju staroegipatsku ideju o putovanju u zagrobni život. Najpoznatija nekropola (grad mrtvih) na svijetu, Dolina kraljeva, poznata je po više od 60 grobnica faraona Novog kraljevstva, uključujući i Tutankamonovu grobnicu. Grobnice su ukopane u stjenovito područje, a mnoge od njih sadrže bogate zidne slike koje prikazuju vjerske i pogrebne obrede te slike iz zagrobnog života. Dolina kraljeva postala je posebno poznata po otkriću Tutankamonove gotovo netaknute grobnice s mnogo dragocjenosti. U ovoj grobnici, uz nadoplatu, možete vidjeti i mumiju faraona Tutankamona. Nakon razgleda povratak na brod i početak plovidbe prema Asuanu.

3 | Zaustavljanje u Kom Ombu

Kom Ombo je grad na Nilu sa oko 75.000 stanovnika. Tamo ćete posjetiti impresivni dvostruki hram boga Sobeka s glavom krokodila i boga Horusa s glavom sokola. Ruševine hrama Kom Ombo očišćene su od pijeska i otkrivene tek 1893. Hram je poznat po svojoj simetriji, ima dvije dvorane, dvije kapele i posebne ulaze za oba boga. Dok nastavljate ploviti prema Asuanu, vrijeme je za opuštanje na brodu i uživanje u prekrasnom i povijesnom krajoliku Nila.

4 | Asuan

Nakon doručka, odlazak autobusom do impresivne Asuanske brane, koja se nalazi uz prvi katarakt rijeke Nil. Izgradnjom ove brane nastalo je jezero Nasser, koje se smatra najvećim pregrađenim jezerom na svijetu, dužine oko 500 km. Nakon toga slijedi posjet drevnom kamenolomu, gdje možete vidjeti nedovršeni obelisk koji je naručila kraljica Hatšepsut. Nedovršeni obelisk gotovo je za trećinu veći od bilo kojeg staroegipatskog obeliska ikada podignutog. Ukoliko bi bio dovršen, bio bi visok 42 metra i težak 1090 tona. Slijedi vožnja motornim čamcem do otoka Agilika na kojem se nalazi hram Philae. Ovaj hram izvorno je stajao na otoku Philae, ali nakon početka izgradnja Asuanske brane, premješten je na obližnji otok Agilkia kako bi se spasio od poplava jezera Nasser i nabujale vode Nila. Poznati kompleks hramova poznat je i kao Biser Nila. Legenda kaže da je Philae mjesto gdje je božica Izida pronašla srce svog muža Ozirisa nakon što ga je ubio i raskomadao njegov brat Seth. Navečer je vrijeme za samostalno istraživanje Asuana. Asuan je četvrti grad po veličini u Egiptu sa populacijom od preko 370.000 stanovnika. Tržnica je posebno zanimljiva šarolikom ponudom rukotvorina, parfema, mirisnih ulja, lampi, odjeće, lanenih i svilenih tkanina, začina i voća.

5 | Asuan i okoliš

U ranim jutarnjim satima mogućnost fakultativnog odlaska u Abu Simbel koji je poznat po dva veličanstvena hrama koje je sagradio faraon Ramzes II. Glavni hram posvećen je bogu Ra-Harakhte, bogu Ramzesu II i bogu Amonu. Drugi, manji hram posvećen je Nefertari, ženi faraona Ramzesa II. Jedna od posebnosti Abu Simbela je da su dva hrama premještena na višu lokaciju, što ih je zaštitilo od poplava izazvanih izgradnjom Asuanske brane na Nilu. Nakon ručka na brodu, odvezite se motornim čamcem do otoka Kitchener, gdje se nalazi Botanički vrt, koji se smatra jednim od najvažnijih centara za botanička istraživanja. Mogućnost fakultativnog obilaska živopisnog nubijskog sela, gdje se možete upoznati sa svakodnevnim životom i običajima Nubijaca. U večernjim satima mogućnost fakultativnog razgledavanja zvučne i svjetlosne predstave u hramu Philae.

6 | Plovidba prema Luksoru

Ovaj dan je posvećen opuštanju i uživanju na brodu. Tijekom krstarenja možete se prepustiti sunčevim zracima i diviti se mirnom krajoliku uz Nil. U Luxoru, gdje ćete stići u predvečernjim satima, po želji možete vidjeti impresivnu zvučnu i svjetlosnu predstavu u hramu Karnak. Tijekom predstave posjetiteljima se predstavlja povijest hrama, govori o faraonima koji su ga sagradili, te o vjerskim obredima koji su se ovdje održavali. Glavne građevine, reljefi i kipovi u hramu posebno su osvijetljeni, ističući arhitektonske i umjetničke detalje.

7 | Zaključak i rastanak s Nilom

U vrlo ranim jutarnjim satima postoji mogućnost fakultativnog leta balonom iznad Luksora. Na ovoj turi uživat ćete u najljepšim pogledima na drevni grad, a cijelo će iskustvo uljepšati objašnjenje vašeg pilota koje će vam pomoći u razgledavanju. Ovog dana postoji i mogućnost fakultativnog izleta u Kairo avionom, gdje možete razgledati piramide, koje su najstarije, a ujedno i jedino sačuvano čudo starog svijeta. Let je iz Luxora za Kairo, povratni let je iz Kaira za Hurghadu. Nakon doručka, odjava, iskrcaj s broda i povratak u odabrani hotel RED SEA u Hurghadi.

** NAPOMENA: zadržavamo pravo promjene tijeka izleta, ali opseg i sadržaj ostaju nepromijenjeni.

CIJENA UKLJUČUJE:
- zračni prijevoz do/iz Hurghade, transfer Hurghada - Luxor - Hurghada modernim autobusima
- sedam dana u rezerviranom hotelu sa all inclusive uslugom
- sedam dana na rezerviranom brodu sa all inclusive uslugom

Vođeni obilasci se vode na njemačkom jeziku. Minimalan broj sudionika za vođenje na engleskom jeziku je 6 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih, radi se preračun i naplaćuje eventualna doplata.

DODATNI TROŠKOVI:
- ulazna viza - OBAVEZNO
- izletnički aranžman - doplata prilikom rezervacije: 225 € za odraslu osobu, 115 € za dijete. Doplata za turistički aranžman na odredištu iznosi 289 € za odraslu osobu i 145 € za dijete.
- napojnice za brodsko osoblje 30 € po osobi (plaćanje u gotovini, vodiču na brodu) - OBAVEZNO
- osobni troškovi
- fakultativni izleti (cijene su informativne i mogu se promijeniti u bilo kojem trenutku bez prethodne najave). Dolje navedene cijene su po osobi:

Tutankamonova grobnica: odrasli 19 €, djeca 10 €
Abu Simbel autobusom: odrasli 139 €, djeca 72 €
Nubijsko selo: odrasli 35 €, djeca 24 €
Philae zvučna i svjetlosna predstava: odrasli 60 €, djeca 43 €
Karnak zvučna i svjetlosna predstava: odrasli 60 €, djeca 43 €
let balonom: ujednačena cijena 119 €
Kairo zrakoplovom: cijena ovisi o zrakoplovnoj tvrtki i kategoriji slobodnih mjesta.

**NAPOMENA: Rezervacija i uplata fakultativnih izleta moguća je samo na destinaciji kod vodiča na brodu. Plaćanje je moguće u EUR, USD, egipatskim funtama i kreditnom karticom.

HOTELI RED SEA - mogući izbor hotela:
• Grand Hotel 3+*
• Grand Resort 4*
• Siva Grand Beach 4*
• Grand Palace 4+*
• Grand Makadi 4+*
• Makadi Palace 4*
• Grand Waterworld 4+*
• Makadi Spa 4+*

BROD ZA KRSTARENJE NILOM:
• rulet (jedan od 5* putničkih brodova iz lanca JAZ ili Iberotel) - ovdje izbor broda nije moguć
• Iberotel Crown Empress

**NAPOMENA: organizator putovanja zadržava pravo promjene prijevoznika zbog više sile ili tehničkih problema.

Ponuda krstarenja Nilom:

**NAPOMENA: Trenutno imamo problema s točnim izračunavanjem cijena na web stranici. Prikazuje trenutne cijene, ali kada kliknete na Provjeri cijene, pokazuje vam da ponuda nije dostupna.

Za aktualne cijene pošaljite nam upit na info@etiputovanja.hr ili nas nazovite na +386 2 2280 350

Rulet brod 5* & The Grand Hotel 3*+

Krstarjenje i odmor | Egipat
 • Package, Katalog
 • all inclusive
 • dvokrevetna soba

Roulette Schiff & The Grand Resort

Krstarjenje i odmor | Egipat
 • Package, Katalog
 • all inclusive
 • dvokrevetna soba

Roulette Schiff & Siva Golden Bay

Krstarjenje i odmor | Egipat
 • Package, Katalog
 • all inclusive
 • deluxe

Roulette Schiff & Makadi Palace

Krstarjenje i odmor | Egipat
 • Package, Katalog
 • all inclusive
 • junior suita

Iberotel Crown Empress & Grand Hotel

Krstarjenje i odmor | Egipat
 • Package, Katalog
 • all inclusive
 • dvokrevetna soba

Roulette Schiff & Grand Makadi

Krstarjenje i odmor | Egipat
 • Package, Katalog
 • all inclusive
 • deluxe

Roulette Schiff & Siva Grand Beach

Krstarjenje i odmor | Egipat
 • Package, Katalog
 • all inclusive
 • bungalov

Iberotel Crown Empress & Grand Resort

Krstarjenje i odmor | Egipat
 • Package, Katalog
 • all inclusive
 • dvokrevetna soba

Roulette Schiff & Grand Waterworld

Krstarjenje i odmor | Egipat
 • Package, Katalog
 • all inclusive
 • junior suita
pogledaj sve ponude