Učitavanje... ...
ETI sigurnost podataka

 

 

1. Zaštita podataka na internetu

Korisnici interneta često su nepovjerljivi po pitanju otkrivanja osobnih podataka preko interneta te po pitanju načina na koji ste isti skupljaju, spremaju, obrađuju te posreduju.

ETI brine o zaštiti osobnih podataka te privatnosti. Vrlo se strogo pridržavamo zakonskih propisa o zaštiti osobnih podataka i činimo sve kako bismo zaštitili Vašu privatnost.

Podaci koje nam prosljeđujete (putem elektronske pošte ili kontakt formulara) služe isključivo obradi Vašeg upita.

Spremaju se i obrađuju isključivo neophodni podaci. Prilikom Vaše posjete našoj web stranici, na našem se serveru spremaju informacije o pristupu webu (datum, vrijeme, promatrana stranica). Te informacije prikupljaju se isključivo u statističke svrhe. Istraživanja su anonimna. Vaše podatke ne prosljeđujemo trećim osobama. Ne upotrebljavamo JAVA - Applet ili ActiveX - Controls.

Upozoravamo Vas da naša web stranica sadrži poveznice do web stranica drugih ponuđača. Naše poduzeće nema nikakav utjecaj na poštivanje zaštite podataka od strane drugih poduzeća. 

 

2. Koje informacije skupljamo i zašto?

Vaše osobne podatke (ime, prezime, adresu, adresu elektroničke pošte, telefonski broj, datum rođenja) pohranjujemo jedino u slučaju da ste ih sami naveli, odnosno, ukoliko je njihova pohrana neophodna, što je, prije svega, potrebno kod rezervacija putovanja ili kod ispunjavanja kontakt obrasca, kada se radi o nagradnim igrama, prijavi na newsletter ili ispunjavaju upitnika. Kod rezervacije putovanja koje plaćate kreditnom karticom, potrebni su nam i podaci o tipu kartice, broju kartice, datumu valjanosti kartice i kontrolnom broju kartice, koji se nalazi na njezinoj poleđini. Kada ustupite navedene informacije, smatra se da ste suglasni s pohranom istih. Vaši podaci bit će pohranjeni povjerljivo i s pažnjom dobrog organizatora, uzimajući u obzir zakonske propise o zaštiti podataka. Prilikom prosljeđivanja putem interneta, podaci su štićeni šifriranom SSL metodom.

Upozoravamo da Vaše podatke prosljeđujemo drugim davateljima usluga (zrakoplovnim kompanijama, hotelima itd.), koji se mogu nalaziti i u inozemstvu, a u svrhu neometane realizacije putovanja. 

Ukoliko se prilikom rezervacije ili prijave na newsletter slažete da Vam na Vašu adresu elektroničke pošte šaljemo poruke i ponude, Vaše ćemo podatke pohraniti u tu svrhu, pridajući posebnu pozornost zaštiti istih. Podaci se ne posreduju trećim osobama, izvan našeg poduzeća.

Vašim posjetom našoj web stranici bilježi se datum, vrijeme i tražena stranica. Ovi podaci nisu vezani na osobni profil, već su zabilježeni anonimno, a služe isključivo statističkoj obradi i optimizaciji ponude za naše goste. 

 

3. Zaštita podataka i opće odredbe

Skupljanje i obrada osobnih podataka izvodi se u skladu s hrvatskim zakonima o zaštiti podataka. Našim se partnerima prosljeđuju samo podaci nužno potrebni za neometanu realizaciju putovanja. Naši partneri i suradnici ugovorno su obvezani na čuvanje tajnosti podataka. 

 

4. Opoziv i pravo uvida

U bilo koje doba možete se usprotiviti uporabi Vaših podataka u svrhu promocije ili prosljeđivanju istih u promotivne svrhe. Dovoljan je dopis na info@etiputovanja.hr ili ETI putovanja d.o.o., Slovenska 4, SI-2000 Maribor, Slovenija. Nakon primitka Vašeg dopisa, bez odgode ćemo Vam prestati slati promotivne poruke i kataloge, odnosno, Vaši podaci više neće biti prosljeđivani u svrhu promocije. 

Na Vaš zahtjev, imate pravo uvida u Vaše spremljene podatke. Imate pravo na izmjenu, brisanje ili blokadu Vaših podataka. Propisane okolnosti u kojima nije dozvoljeno brisati podatke su one kada se podaci vezuju na izračune te kada se skupljaju u računovodstvene svrhe. Ukoliko pohrana nije potrebna, a zbog navedenih razloga, podaci se brišu.

Ukoliko ne postoje pogodbene ili pravne prepreke, bilo kada se možete usprotiviti pohrani Vaših osobnih podataka. Vaš zahtjev pošaljite na info@etiputovanja.hr. 

 

5. Novosti

Rado bismo Vas obavještavali o našoj ponudi, o ponudi naših partnera te o novim uslugama, a u tu svrhu potrebni su nam Vaši osobni podaci. Ukoliko ne dozvoljavate upotrebu istih, ljubazno molimo da nas o tome obavijestite na info@etiputovanja.hr.

Naše ćete novosti primati samo ukoliko se s time slažete. Bilo kada se možete odjaviti s liste primatelja novosti, putem maila ili klikom na poveznicu za odjavu, na kraju našeg maila.

 

6. Zaštita podataka

ETI Hrvatska poduzeo je sve tehničke i organizacijske korake kako bi Vaši podaci, a koje ste nam proslijedili, bili zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije ili neovlaštenog pristupa.

Za siguran prijenos podataka između Vašeg internet preglednika i našeg sustava, upotrebljavamo Secure Socket Layer (SSL) tehnologiju šifriranja.

 

7. Upotreba kolačića

Na našoj web stranici upotrebljavamo kolačiće.

Kolačići su tekstualne datoteke koje vaš preglednik sprema na vaš disk. Ovo su podaci o posjećenim web stranicama i viđenim oglasima. Međutim, osobni podaci kao što su ime, adresa, e-mail adresa itd. nikada se ne mogu dobiti pomoću kolačića. Kolačiće koriste operateri web stranica kako bi utvrdili imate li pravo pregledavati određene web stranice.

Za spremanje kolačića u preglednik nisu potrebne posebne postavke. Preglednik smatra kolačiće standardnom uslugom i pohranjuje ih pod nazivom Temporary Internet Files jer ne predstavljaju izravnu prijetnju. Ukoliko ne želite da ETI i njegovi partneri koriste kolačiće tijekom vašeg pregledavanja, možete ih isključiti u svom pregledniku. Detaljnije informacije možete pronaći u mapi Pomoć vašeg preglednika.

Ukoliko pristajete na korištenje kolačića, oni će biti pohranjeni na vašem uređaju dvije godine, ali ih možete prije vremena izbrisati. Međutim, imajte na umu da onemogućavanje kolačića može ograničiti korištenje web stranice i ponuđenih usluga.

Web beacone koristimo samo u statističke svrhe, za bilježenje anonimnih pristupa. To nam pomaže vidjeti koje su stranice posjećene i koje su usluge korištene.

Vašu IP adresu ne koristimo u svrhu osobne identifikacije, već za prikupljanje podataka o prometu na našim web stranicama. Ove podatke analizira Google Analytics. (www.google.com/analytics/)

 

8. Upotreba Google Analytics

Ova internet stranica upotrebljava Google Analystic – google uslugu za analizu weba. Google Analystic upotrebljava kolačiće - tekstovne datoteke koje se spremaju na Vaše računalo i omogućuju analizu web stranice. Na osnovi kolačića se dobivene informacije o uporabi te internetske stranice (uključujući i IP adresu) prenose i pohranjuju na google srveru u SAD - u. Google te informacije upotrebljava za analizu upotrebe web stranice, sastavljanje izvješća o aktivnostima na web stranici te pripremu usluga povezanih s upotrebom internetske stranice i interneta. Google informacije prosljeđuje trećim osobama jedino u slučaju zakonske obaveze ili obrade informacije od strane trećih osoba, no u korist Google - a. Google ni u kojem slučaju ne povezuje Vašu IP adresu s drugim raspoloživim podacima. Upotrebu kolačića možete isključiti u postavkama Vašeg preglednika. U tom Vas slučaju upozoravamo da možda nećete biti u mogućnosti koristiti sve funkcije web stranice. Upotrebom ove web stranice suglasni ste da Google Vaše podatke obrađuje na gore opisan način te iz gore navedenih razloga.

Skupljanju i pohrani podataka se možete bilo kada usprotiviti, putem plug - ina: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Naša web stranica upotrebljava funkciju za anonimnost Google Analytics, gdje se pohranjuju i obrađuju samo skraćene IP adrese, zbog čega nije moguće stupiti u kontakt s osobom.  

  

9. Izjava o zaštiti podataka

ETI (Express Travel International) obvezuje se na primjenu gore navedenih točaka, u svrhu poštivanja privatnosti i zaštite podataka.

Ukoliko o zaštiti podataka imate dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte na info@etiputovanja.hr.

ETI potovanja d.o.o.

Slovenska ulica 4

2000 Maribor

Telefon +386 (2) 228 0 350