Učitavanje... ...
Kairo

 

Kairo - “pobjedonosan”, najveća je i najvažnija metropola Afrike i islamskog svijeta. Već tisućljećima, džamija Al - Azhar i svjetski poznato sveučilište bivaju duhovna središta islama.

U Kairu se ispresjecaju suvremenost i tradicija. Bučne i živahne ulice prepune trgovina, glasne promenade i kaotičan promet stoje nasuprot orijentalnog bazara, lokalnih trgovina te čajana iz kojih se šire opojni mirisi i zvukovi starog Egipta...

Fascinantne i svakako najprepoznatljivije su džamije Al - Azhar, Husein i Sultan Hasan, a poseban kulturološki doživljaj predstavlja Egipatski muzej koji, između ostalog, čuva blago iz Tutankamonove grobnice. Jedinstvene znamenitosti Kaira predstavljaju piramide i Sfinga u zapadnom dijelu grada.Piramide v Gizi izgrađene su na vapnenačkoj podlozi veličine 1000 × 2000 metara, a slove za najprepoznatljivije i najstarije očuvane piramide u povijesti čovječanstva. Uz njih su građene i manje piramide, hramovi, grobnice i gradovi. Keopsova je piramida najstarija i najveća na svijetu, a nosi i ime Velika piramida. Izgrađena je kao grobnica faraona Keopsa. Ove tri piramide (Keopsova, Kefrenova i Mikerinova) posljednje su antičko svjetsko čudo, koje i dandanas ponosno stoji i priča svoju priču. 

 

 

Sfinga
Sfinga leži ispred Keopsove piramide, duga je 73 metra, široka 6 metara i visoka 20 metara. Ima lavlje tijelo i glavu muškarca, što znači da je muškog spola, u usporedbi s grčkom Sfingom, koja ima lavlje tijelo i glavu žene te se smatra Sfingom ženskog spola. 

 

  

 

Putovanja

Naš predstavnik pokazat će Vam zemlju faraona na način na koji ju još niste doživjeli - bilo to u dolini Nila, s brojnim hramovima ili u nezaboravnoj prirodi Sinaja, bit ćete oduševljeni raznolikošću ove zemlje.                                  

ponude
 

Krstarenja Nilom

Nezaboravni doživljaji očekuju Vas na krstarenju s GRAND CRUISES. Ukupno osam brodova kategorije pet zvjezdica pobrinut će se za raskošan ambijent, dok ćete nakon krstarenja biti razmaženi u jednom od Premium RED SEA hotela.

ponude