Učitavanje... ...
Aleksandrija

 

Aleksandrija je drugi najveći grad Egipta (približno 3,5 milijuna stanovnika, sa širim područjem 5 milijuna). Grad je osnovao Aleksandar Veliki, u delti Nila, na obali Sredozemnog mora, 332. g. pr. n. e. Nekada je bila glavni grad Ptolomejskog kraljevstva, da bi kasnije postala jednim od nauglednijih mjesta grčkog svijeta. Aleksandrija pripada nekima od najvažnijih antičkih metropola.

Najznačajnije znamenitosti ovog grada su Grčko - rimski muzej, Kleopatrin obelisk između starih gradskih zidina, džamija Abul Abbas te utvrda Quaitbay u pristaništu, odakle se pruža divan pogled na Aleksandriju. Nedavno, Aleksandrija je dobila još jednu važnu znamenitost: ponovno je otvorena knjižnica koja čuva najstarije sveske i pergamente svijeta.

Isto tako, Aleksandrija je jedan od najbogatijih lučkih gradova istočnog Sredozemlja, s daškom mediteranskog šarma. 

Iz Aleksandrije se, prema zapadu, prostiru kilometrima duge pješčane plaže, s palmama i slikovitim zaljevima koji će Vam ubrzo prirasti srcu. Aleksandrija Vas očekuje.

 

 

Putovanja

Naš predstavnik pokazat će Vam zemlju faraona na način na koji ju još niste doživjeli - bilo to u dolini Nila, s brojnim hramovima ili u nezaboravnoj prirodi Sinaja, bit ćete oduševljeni raznolikošću ove zemlje.                                                                           

ponude
 

Krstarenja Nilom

Nezaboravni doživljaji očekuju Vas na krstarenju s GRAND CRUISES. Ukupno osam brodova kategorije pet zvjezdica pobrinut će se za raskošan ambijent, dok ćete nakon krstarenja biti razmaženi u jednom od Premium RED SEA hotela.

ponude