Učitavanje... ...
Luxor

Luxor leži na području Tebe, glavnog grada drevnog Egipta. Nalazi se 700 kilometara južno od Kaira, na istočnoj obali Nila, u provinciji Qena. Teba je bila impozantna metropola drevnog Orijenta, a sam ju je Homer zvao Tebom od stotinu vrata, hvaleći tako njezin sjaj.

 

Na vrhuncu vladavine faraona, Teba je imala oko milijun stanovnika. Impresivni su hramovi na istoku grada, a Hram u Luxoru i tri kilometra udaljen Hram u Karnaku zajedno čine najveći kompleks hramova, koji je bio građen približno 1700 godina. U monumentalnoj dvorani stupova nalaze se 134 stupa, u 16 redova, na ukupnoj površini od 5408 m2. Ova je dvorana poslužila i kao kulisa jednog od filmova o Jamesu Bondu. Prvotno, hramovi su bili povezani Alejom sfingi, kojih je danas očuvano samo nekoliko, ispred Hrama u Karnaku.

 

 

 

Putovanja

Naš predstavnik pokazat će Vam zemlju faraona na način na koji ju još niste doživjeli - bilo to u dolini Nila, s brojnim hramovima ili u nezaboravnoj prirodi Sinaja, bit ćete oduševljeni raznolikošću ove zemlje.

ponude
 

Krstarenja Nilom

Nezaboravni doživljaji očekuju Vas na krstarenju s GRAND CRUISES. Ukupno osam brodova kategorije pet zvjezdica pobrinut će se za raskošan ambijent, dok ćete nakon krstarenja biti razmaženi u jednom od Premium RED SEA hotela.

ponude