Učitavanje... ...
Asuan

Asuan leži na krajnjem jugu Egipta te je 800 kilometara udaljen od Kaira. Arhaična atmosfera Asuana stvara dojam kraljevstva iz Tisuću i jedne noći, dok Nilom lagano jedre feluke, jedrenjaci tipični za Egipat. Nil nježno razdvaja istočnu obalu Asuana i pustinjske hridi na zapadu, ali i određuje tijek života ovog mjesta.

Živopisni bazari te suživot suvremenosti i tradicije, okosnica su Asuana. Obalna promenada nastaje zajedno s Asuanskom branom, a poznata je po hotelu Old Cataract, gdje je Agata Christie napisala svjetski poznat kriminalistički roman, Smrt na Nilu.

Pod bijelim jedrima feluke, možete odjedriti na otok Elefantinu te posjetiti mauzolej Aga Kgan, odakle se pruža veličanstven pogled na Nil.

Hram posvećen božici Izidi na otoku Philae, nakon završetka gradnje Asuanske brane bio je u potpunosti poplavljen, zbog čega je premješten na susjedni otok, Angikiju. Ovaj je hram čaroban danju i noću, posebice uz noćne prizore, uz igru svjetla i zvuka, kada okolinu pretvara u nadasve romantičan prizor. 

 

 

Putovanja

Naš predstavnik pokazat će Vam zemlju faraona na način na koji ju još niste doživjeli - bilo to u dolini Nila, s brojnim hramovima ili u nezaboravnoj prirodi Sinaja, bit ćete oduševljeni raznolikošću ove zemlje.                          

ponude
 

Krstarenja Nilom

Nezaboravni doživljaji očekuju Vas na krstarenju s GRAND CRUISES. Ukupno osam brodova kategorije pet zvjezdica pobrinut će se za raskošan ambijent, dok ćete nakon krstarenja biti razmaženi u jednom od Premium RED SEA hotela.

ponude